niedziela, 24 kwietnia 2016

Roladki ze schabu z masłem koperkowym i serem

Składniki:  

   roladki

  • 1 kg schabu
  • 3 jajka
  • ser żółty pokrojony w paseczki
  • bułka tarta
  • mąka
  • przyprawa do wieprzowiny
  • sól, pieprz, kucharek

    masło koperkowe

  • 6 łyżek masła
  • pęczek koperku

    sałatka

  • 1 ogórek zielony
  • 1 papryka żółta
  • 1 pomidor
  • sałata lodowa
  • pół cebuli czerwonej
  • szczypiorek
  • 2 sosy greckie

     purre ziemniaczane

  • 1 kg ziemniaków
  • 3 łyżki śmietany
  • 2 łyżki masła




1.Koperek drobno posiekać przełożyć do masła i delikatnie posolić. Wszystko dokładnie wymieszać.


2.Schab pokroić na plastry (około 1 cm) i cienko rozbić.


3.Schab posypać przyprawami, posmarować masłem koperkowym i położyć kawałek sera. Zwinąć w roladki, obtoczyć w mące, rozmąconym jajku (z dodatkiem 2 łyżek śmietany) i w bułce tartej.


4.Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Następnie przełożyć do blaszki. Przed podaniem podgrzać w piekarniku w 180 stopniach około 15 minut.


5.Paprykę, pomidora, ogórka pokroić w kostkę. Sałatę porwać. Szczypiorek i cebulkę pokroić drobno. Sosy rozrobić w 3 łyżkach oliwy i 2 łyżkach wody. Wszystko dokładnie wymieszać.


6.Ziemniaki ugotować i dokładnie utłuc. Dodać śmietanę, masło i wszystko dokładnie wymieszać. 


                                                   Smacznego! :D










Brak komentarzy:

Prześlij komentarz