niedziela, 26 lutego 2017

Tortille z kurczakiem

Składniki:

  • pierś z kurczaka (około 20-30 dag)
  • 20 dag sera żółtego
  • 15- 20 dag kapusty czerwonej
  • 3 placki na tortille
  • mała cebula
  • przyprawa do gyrosa
  • papryka ostra
  • sól, pieprz
  • oliva

sos ziołowo-czosnkowy:

  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki śmietany
  • 2 ząbki czosnku
  • bazylia, oregano
  • kilka kropel maggi
  • sól, pieprz, cukier
  1. Składniki na sos dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki.
  2. Pierś z kurczaka kroimy w kostke i doprawiamy. Następnie smażymy na olivie. Kapuste, cebule drobno siekamy. Ser ścieramy na tartce. 
  3. Na połowę tortilli rozkładamy kapuste, cebule, kurczaka i ser. Składamy na pół i wkładamy do opiekacza do uzyskania brązowo-złotego koloru.
  4. Podajemy z sosem i ketchupem. 
                                                            
                                                      Smacznego! :D

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz