Składniki:
- 3 szklanki mąki
- 250 ml mleka
- 100 g drożdży
- 100 g margaryny
- 3 jajka
- 10 łyżek cukru
- Mleko, margaryne i cukier podgrzewać do momentu rozpuszczenia cukru. Przelać połowe dodać drożdże i mąkę odstawić do wyrośnięcia. Resztę wystudzić i wbić jajka miksować do momentu połączenia sie składników.
- Gdy ciasto z drożdżami podrosło dodać do masy z jajek i wymieszać. Wszystko wyłożyć na blat podsypać mąką i zagnieść.
- Ciasto wałkować na grubość około 1 centymetra. Wycinać krążki w środku z dziurką.
- Smażyć na złoto-brązowy kolor w głębokim oleju. Po usmażeniu posypać cukrem pudrem.
Smacznego! :D
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz