wtorek, 8 września 2015

Pancakes

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
  • 2 jajka
  • 3 łyżki cukru
  • 3 łyżki proszku do pieczenia
  • 3 łyżki kakao
  • 125 ml. mleka
  • 125 ml. wody gazowanej
  • 50 dag. rozpuszczonego masła
  • szczypta soli
  • kilka kropel olejku migdałowego
Jajka zmiksować z cukrem, następnie dodać przesianą mąkę, proszek do pieczenia, mleko, wode, zimne wystudzone masło oraz szczyptę soli, Całość miksować około 2 minut.


Masę podzielić na dwie części do jednej dodać kakao i zmiskować. (drugą zostawić, nie dodawać nic)


Naleśniki smażyć do zarumienienia na suchej patelni.


Pancakes należy podawać z syropem klonowym, z owocami lub marmoladą.

                                                                                                      Życzę smacznego! :D











1 komentarz: